Altevita BASMATI RÝŽE 500g

Basmati rýže patří mezi nejkvalitnější rýže světa. Tento typ rýže je charakteristický dlouhými, štíhlými zrny a charakteristickou oříškovou chutí a aroma.


  • (> 5 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 2.11.2021
69 Kč
Kategorie: ZDRAVÁ VÝŽIVA
 

Basmati rýže patří mezi nejkvalitnější rýže světa, pokud není nejkvalitnější vůbec. Pěstuje se výlučně na úpatí Himálaje, v čistě přírodním prostředí, kde ji minerály obohacuje voda z himálajských ledovců.

 

Tento typ rýže je charakteristický dlouhými, štíhlými zrny a charakteristickou oříškovou chutí a aroma. Jeho příchuť se odráží i na samotném názvu rýže, "basmani v hinduistickém překladu znamená" královna vůní ". Tuto zvláštní chuť i svou výjimečnou kvalitu získá rýže basmani díky své přípravě, tj dvouletému sušení zrn.

 

Rýže basmani je typickou součástí indické kuchyně, pěstuje se však i v Pákistánu. Výjimečná je nejen se svou chutí, ale i se svým složením. Vyznačuje se nízkým glykemickým indexem, po její konzumaci se hladina cukru zvýší jen nepatrně, je schopen snížit hladinu cukru i cholesterolu krvi. Je bezlepková, mohou si ji dopřát i nemocní s celiakií. Je lehce stravitelná, má málo kalorií, může být vhodnou součástí diet. Její nejkvalitnější a nejzdravější variantou je hnědá, přírodní forma, která se neupravuje a dostane se na trh v její čistě přírodní formě. Ma rozdíl od jejího bílého variantu, hnědá basmani rýže neprojde ani loupáním, leštěním či broušením, všechny její přírodní vlastnosti se zachovají.

 

Rýže basmati obsahuje všechny makronutrienty: sacharidy, tuky a bílkoviny, mnoho minerálních látek (železo, vápník, hořčík, fosfor, draslík, sodík, selen, zinek, měď, mangan a molybden), jakož i omega-3 nenasycené mastné kyseliny, z vitamínů B a E, biotin, kyselinu pantotenovou (vitamin B5) i listovou. Kyselina pantothenová je důležitá při metabolismu tuků a sacharidů, listová snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění.

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: