Nosní inhalátory - aromaterapie do kapsy! RECENZE

FA0BF9C9-9EEA-4171-94FE-79DA20AD6024

 

Vzpomínám si, že když jsem byla malá, měli jsme doma aroma lampičky s esenciálními oleji. Mamina vždy nakapala různou směs podle nálady, či pocitu - mátu s eukalyptem, pomeranč a skořici, mandarinku a levanduli. Dosud si vzpomínám, jaké příjemné pocity ve mně tyto esence vyvolávaly. Venku zuřily mrazy, déšť, někdy jsem měla rýmu, a u nás doma bylo teploučko a voňavo. 

Vůně a pachy vyvolávají živé vzpomínky, ba dokonce fyzické pocity. A to není všechno. Vědecké studie potvrdily, že esenciální oleje mají terapeutické účinky. Dokáží navodit příjemné pocity, spánek, zrelaxovat, zahnat stres, únavu, deprese, bolesti hlavy. Zbavují nás dýchacích potíží, alergií, nabudí naše tělo, smysly a zaženou špatnou náladu.    

Součást přírodní medicíny, která takové koncentrované esenciální oleje využívá pro léčebné účely, se nazývá aromaterapie. Jedním z nejrychlejších způsobů, jak pocítit účinky esenciálních olejů na svém těle je bezpochyby inhalace, tedy jejich vdechování.   

Potěšila jsem se, když se mi dostaly na otestování nosní inhalátory od Altevita.sk, z nichž každý jeden má specifické účinky. 7 druhů inhalátorů s různým mixem 100% esenciálních olejů, které mají stejného jmenovatele - jsou maličké, praktické a vejdou se do kapsy.   

Přenesly mě esenciální oleje zpět do dětství, a co je důležitější, mají opravdu terapeutické účinky? Čtěte dál. 

8586F7AD-17E3-49A7-86BD-6F33C891D6ED 

Altevita nosní inhalátor IMUNITA

 

Prvním z testovaných aromaterapeutických inhalátorů je pomocník na imunitu. Nyní se velmi hodí, když po létě nastoupily chladnější dny, deštivé počasí, ráno a v noci pořádná zima. Chřipková sezóna už vyčkává za dveřmi. Doporučuje se jej vdechovat 3-5 krát denně tak, že si ho vložíte do nosní dírky, druhou zacpete a silně se nadechnete.  

Tento mentolově zbarvený inhalátor obsahuje směs 100% esenciálních olejů: 

eukalyptus - pomáhá při úlevě dýchacích cest během nachlazení nebo chřipky 
borovice - ulevuje při chřipce, nachlazení a rýmě 
citron - zlepšuje náladu, pomáhá zmírňovat příznaky stresu a podporuje dýchání 
zázvor - posiluje organismus, imunitní systém a je ideální pro dýchací cesty 

 

Určitě jste již všichni slyšeli, že při rýmě a všeobecně zvyšování imunity je perfektní zázvorový čaj s medem a citrónem. A je to opravdu pravda - zázvor a citron se používají také v aromaterapii. Doplněné o svěží eukalyptus a borovici na úlevu při problémech s dýcháním.  

Skvělá kombinace vůní, jemně pálivá, připomíná mi to starý dobrý Hap-čí, pamatujete? Já sice rýmu nemám, naopak poctivě inhaluji, a podle mého názoru mě oslabená imunita letos nebude trápit. A navíc mám zcela průchodné dutiny.

Určitě také nezapomeňte na dlouhé procházky, otužování, hodně sezónního ovoce a zeleniny a zmíněný zázvorový čaj. A třešničkou je vdechování směsi těchto olejů na zvýšení imunity, které díky malému inhalátoru zvládnete kdekoliv a kdykoliv. 

CFBAB6C9-1C71-4058-81AD-F0ED0457D7E6

Altevita nosní inhalátor ANTI HYPERAKTIV

 

Inhalátor proti hyperaktivitě může znít v první sekundě trochu divně, vždyť, kdy bych už byla během dne hyperaktivní? No, jeho účinek je fantastický a zároveň je vhodný i pro děti. Směs olejů totiž uklidní rozrušenou mysl, zkoncentruje vás například před dlouhým studováním, spánkem, zaměří vaši pozornost na to, co je právě důležité. Funguje, i když jste zbrklí, vyvedení z míry či reagujete agresivněji, než by bylo vhodné.  

Inhalátor, který zkrotí hyperaktivitu, obsahuje směs 100% esenciálních olejů: 

 mandarinka - může být použita jako pomoc při zklidnění pocitů úzkosti a zvládání stresu, má osvěžující, povzbuzující aroma
 cedr - uklidňuje a harmonizuje psychiku, ale je také vhodný při rýmě a bronchitidě 
limetka - je jedním z favoritů mezi esenciálními oleji, používá se na zmírnění úzkosti, zklidňuje, hodí se také jako pomoc při sezónních virech 
kadidlo - zbavuje nás stresu, duševní úzkosti, nervového napětí, zpomaluje dýchání a tak nás koncentruje, ustaluje pozornost 

 

Všechny inhalátory mají na obalu i samotné tyčince popsáno složení olejů

Určitě vám je dobře známá vůně kadidla, kterou znáte z návštěv kostelů. Ne nadarmo je považováno za posvátný olej. Starobylé rituální používání potvrzuje, že kadidlo má na lidské tělo relaxační vliv a pozvedá náladu. V kombinaci se svěží vůní mandarinky a limetky a sladké dřevité vůně cedru vás dokonale zharmonizuje. Vypnete, uklidníte mysl.

Já jsem tuto nasládle-dřevitou směs inhalovala před meditací nebo jógou, na kterou jsem utíkala s plnou hlavou starostí a pracovních úkolů. Nebo po dobře bujaré hádce doma na uklidnění nervů. A pomohlo. Opravdu doporučuji.

F0A9BC93-6FBC-4F4C-82CC-5EDBE9B83524 

Altevita nosní inhalátor QUIT SMOKING

 

Nikdy bych nebyla řekla, že aromaterapie může pomoci nejen při léčbě různých potíží, ale dokonce může fungovat i jako podpora při odvykání závislosti. Například od kouření.  

Pro většinu lidí jsou největšími problémy při odvykání si od kouření nekontrolované chutě a abstinenční příznaky. Vaše tělo, které neustále volá po nikotinu, může způsobit bolest hlavy, závratě, úzkost a nevolnost. Nejjednodušší věcí na světě by bylo jen natáhnout se pro cigaretu a zbavit se vší té bolesti. Ale i v tomto případě vám může pomoci aromaterapie a éterické oleje.

Za jeden z nejúčinnějších olejů, které pomáhají přestat kouřit, se považuje olej z pepře, protože jeho vdechnutí stimuluje dýchací systém způsobem napodobujícím cigaretový kouř, který pomáhá snižovat chuť k jídlu a úzkost. 

V inhalátoru od Altevita.sk jeho účinek umocňují další 100% esenciální oleje: 

pepř - již zmíněný nejsilnější esenciální olej, který napodobuje cigaretový kouř 
citron - navozuje příjemné pocity, povzbudí, když se budete cítit podráždění 
pomeranč - patří do stejné citrusové kategorie jako citrón, snižuje pocity napětí, když vám bude chybět nikotin 
růžové dřevo - jemná nasládlá, ale i kořeněná vůně zbavuje bolestí hlavy, navozuje příjemné pocity 
bergamot - zmírňuje úzkost, stres, působí jako antidepresivum 

 

Vůně této směsi je opravdu kořeněná a velmi výrazná. Nemohu bohužel potvrdit žádné účinky na sobě, protože jsem nekuřák. Avšak vědecké studie prokazují pozitivní účinky při inhalaci esenciálního oleje z černého pepře. Ti, kteří vdechovali kapku oleje pepře, měli chuť na nikotin drasticky nižší v porovnání s účastníky, kterým bylo podáno placebo.  

Je třeba si uvědomit, že aromaterapie není zázrak ani medicína, avšak éterické oleje jsou přírodní, zdravý a organický způsob, který vám pomůže zmírnit vaše chutě a abstinenční příznaky. Nemají na vás žádné vedlejší účinky a tento inhalátor můžete případně používat v kombinaci s dalšími procedurami na odvykání kouření. A navíc, za velmi dobrou cenu 5,49 €. A to, kuřáci, podle mě stojí za otestování. 

0BBE62D7-17D8-4AB0-9A03-4E87C569CFD7

Altevita nosní inhalátor SPÁNEK A POHODA

 

Směs esenciálních olejů na plnohodnotný spánek vás zrelaxuje, uklidní, utiší. Je skvělou volbou například i pro děti, když jste na dovolené a spíte v cizím prostředí, nebo při dlouhých letech. Co se sejde.  

Inhalátor, který pomůže se spánkem, obsahuje směs těchto 100% esenciálních olejů: 

levandule - je snad nejznámější pro své zklidňující a relaxační vlastnosti, používá se při nespavosti a nervozitě 
mandarinka - uvolňuje psychické napětí, úzkost, depresi, smutek, pomáhá při nespavosti a dokonce harmonizuje dětskou psychiku 
majoránka - bylinná kořeněná vůně tohoto oleje uvolňuje nervové napětí, nespavost, přílišné přemýšlení, uklidňuje srdce 
růžové dřevo - jemná nasládlá a kořeněná vůně zbavuje od bolestí hlavy, navozuje příjemné pocity, uvolňuje napětí a stres 
bazalka - pomáhá při přepracování, depresi, stresu, poruchách spánku i migrénách 

 

Inhalátor pro kvalitní spánek a relaxaci má velmi uklidňující vůni, kořenitě-bylinnou. Já sice často před spaním používám na esenciální oleje elektrický difuzér, ovšem mít po ruce takový šikovný inhalátor je super. Šetřím si ho na dlouhý let do Japonska, na který se chystám, a to bude do letadla a po Jetlagu určitě moje oblíbená součást relaxace ????

D8157149-B459-41E9-8E2E-74486C3D887F 

Altevita nosní inhalátor MIGRÉNA

 

Migrény se od běžných bolestí hlavy liší v síle pociťované bolesti a přítomných vedlejších účincích. Při typických bolestech hlavy můžete obvykle užívat volně prodejné léky a pulsování v hlavě se sníží během několika minut až několika hodin.  

Toto však často neplatí pro migrény. Ty vám mohou způsobit nevolnost, citlivost na světlo a svalovou necitlivost. Jsou to vážné, velmi silné bolesti hlavy a mohou trvat hodiny až dny. Jejich příčiny často nejsou známé, nicméně mohou souviset se stresem, přísnou dietou, slunečním světlem, nízkou hladinou cukru v krvi, se špatným spánkem, s hormonálními změnami (zejména u žen).

Je možné použít aromaterapii i ke zmírnění migrény? Ačkoliv dosud nebyl prokázán žádný přesvědčivý důkaz, že éterické oleje dokáží úspěšně léčit migrény, některé výzkumy ukazují možný pozitivní účinek.   

 

Všechny inhalátory mají velmi pěkné barevné provedení

Jaké esenciální oleje obsahuje nosní inhalátor na snížení migrény a bolesti hlavy od Altevita.sk?  

levandule - má silně zklidňující a relaxační vlastnosti, důvodem častých bolestí hlavy a migrén bývá i nekvalitní spánek, se kterým vám levandule pomůže 
citron - díky svým osvěžujícím účinkům je vhodný při duševní námaze a účinný při bolestech hlavy 
borovice - pomáhá zmírnit psychický stres a úzkost, které jsou také často příčinou migrén 
grapefruit - pomáhá při bolestech hlavy, únavě i při premenstruačních potížích 
máta - se používá v alternativní medicíně již tisíce let, je to jeden z nejpopulárnějších éterických olejů k léčbě bolesti hlavy 
 

Naštěstí mě nikdy migrény netrápily a bolesti hlavy taktéž ne. Ty mívám pouze jako předzvěst toho, že budu brzy nemocná. Kdybych často na bolest hlavy trpěla, není nic jednoduššího, než mít po ruce v kabelce či v kapse tento malý inhalátor. Můžete jej použít kdykoliv a kdekoliv a věřím, že vám bude výborným pomocníkem a poskytne úlevu. Díky citrusům má velmi svěží vůni, díky mátě jemně štiplavou. 

4B9FE1B8-D3CD-4694-A6B9-B9BF480F3136 

Altevita nosní inhalátor KONCENTRACE

 

Tento inhalátor je vhodné použít kdykoliv při známkách únavy, vyčerpání nebo potížích se soustředěním. Vhodná směs esenciálních olejů vám může pomoci s nabuzení a stimulováním mozku, zlepšit paměť a koncentraci například v práci. Vyzkoušejte, za to nic nedáte. 

Inhalátor na soustředění obsahuje směs 100% esenciálních olejů:  

rozmarýn - je číslo 1, pokud se potřebujete koncentrovat na něco důležité, jeho aroma oživí myšlenkové pochody a procvičí paměť, podpoří také dýchání, krevní oběh a vnitřní sílu  
máta - pomůže, když se cítíte „přispatý“ a letargický a potřebujete nějaký stimul, abyste se probrali a soustředili, má mimořádně povznášející účinek, pomáhá vyčistit mysl a snaží se vás rozhýbat  
lemongrass (citrónová tráva) - bojuje proti bolesti a únavě, má prokrvující účinky a protistresové účinky 
kadidlo - odstraňuje stres, úzkost, deprese, obavy, které se mohou později projevit jako fyzické nebo psychické nemoci 
 

Směs těchto 4 esenciálních olejů vás opravdu nakopne. Nesahejte ihned po energetických nápojích a jiných přípravcích. Doporučuji, abyste to nejprve zkusili aromaterapií. Velmi dobrá věcička, kterou nosím v kabelce a inhaluji, když mám už roboty přes hlavu a nedokážu se na nic soustředit. Je to můj nejoblíbenější inhalátor ze všech sedmi. Velmi dobře mi voní a po krátkém vdechování a jemném strečinku jsem jako znovuzrozená.   

4C127DC2-88B1-4CCA-BA14-F1CB76C263B6 

Altevita nosní inhalátor ALLERGY

 

Sezónní alergie se mohou vyskytnout na konci zimy nebo na jaře nebo dokonce koncem léta a na podzim. Alergie se může pouze občasně vyskytnout například na nějakou rostlinu nebo ji můžete pociťovat nepřetržitě během konkrétních sezónních měsíců. Projevuje se nejčastěji otokem sliznic, slzením očí, kýcháním, ztíženým dýcháním.

Zatím sice neexistuje velké množství výzkumů na podporu používání aromaterapie při alergiích, ale stále se jich objevuje více a více. Když budete postupovat opatrně a systematicky, esenciální oleje by vám mohly prospět.  

Vyzkoušejte na alergii nosní inhalátor od Altevita.sk, který obsahuje směs těchto 100% esenciálních olejů:  

eukalyptus - je známý jako protizánětlivý lék a jeho chladivý pocit, který při inhalaci pociťujete, vám může také pomoci při zmírňování a léčbě sezónních alergií 
citron - esenciální oleje s vůní citrusů se často používají v aromaterapii pro zvýšení bdělosti a energie, citrónový éterický olej také může pomoci vyčistit dutiny a ucpaný nos - časté příznaky sezónních alergií 
rozmarýn - má antiseptické účinky, funguje proti bolestem hlavy, používá se při astmatu, zánětech dutin, průdušek nebo nosu 
levandule - může pomoci zmírnit příznaky během alergického období díky své schopnosti uklidnit a zmírnit zánět 
bazalka - používá se při infekcích dýchacích cest, astmatu, při bolestech hlavy a kašli 

 

Já jsem člověk obecně velmi šťastný, protože netrpím žádnými obtížemi a snažím se o sebe starat, což se projevuje i na mém fyzickém stavu. Netrpím ani alergiemi, i když jako dítě jsem alergii měla, ale vyrostla jsem z ní. Pamatuji si však na věčně ucpaný nos na konci srpna a začátku září, není to nic příjemného. Dovedu si představit, že vdechování kombinace těchto svěžích olejů může výrazně pomoci. Já tam cítím zejména bazalku a eukalyptus. Minimálně určitě pomůže, pokud se vám špatně dýchá a máte ucpaný nos, to mám tedy ověřené.

Vždy nosím inhalátor po ruce, vejde se do kapsy, i do malé kabelky. 

976CEB85-0F33-41FE-B67B-17127A4C6468 

Výhody a nevýhody nosních inhalátorů od Altevita.sk

 

Výhody

směs 100% esenciálních olejů
praktické a pěkné provedení
vejde se do kapsy, do kabelky, batohu a aromaterapii můžete praktikovat všude
mají prokazatelné účinky, dokáží zmírnit obtíže a navozují příjemné pocity
vhodné pro každého včetně dětí
nízká cena

 

Nevýhody

jednou začnete, už nebudete chtít přestat

Musím říci, že aromaterapie je „moje věc“ a velmi si ji užívám. Voňavou směs esenciálních olejů jsem měla ráda už jako dítě, elektronický difuzér používám i dnes a mít v kabelce vychytávku v podobě praktického nosního inhalátoru? Skvělé.  

Můžete si vybrat směs olejů podle toho, jestli se chcete uklidnit, zrelaxovat, nabudit mysl a paměť, koncentrovat, pomoci při potížích s alergií, rýmou či migrénou nebo dokonce skoncovat s kouřením. Netřeba se vymlouvat, že se to nedá, protože právě nejste doma a nemáte čas na přípravu a inhalování olejů. Tuto malou věcičku máte stále po ruce a použijete ji vždy, když se vám hodí. A hodí se velmi často, potvrzuji ???? Inhalátory mají navíc velmi dobrou cenu a jsou i v pěkných barevných provedeních.